GUGGENHEIM MUSEUM
Helsinki
2015

This project comes by the naturally sculptured form of icebergs. This is the first image that appeared upon envisioning a large building for Helsinki: a strong evocation of the Nordic landscape, combined with a desire to draw attention to the use of natural shapes and eco-sustainability.
The construction is made up of an endoskeleton of laminated birch wood, supporting two layers of skin: the main casing made from partially frosted double glazing and the outer layer of warped wire mesh. The outer casing acts as a backing on which potentially place solar sheets. A misting system located in between the layers, allows a veil of ice to be created, forming an insulating cavity for the winter and a solar shading system during the summer. The building’ smooth shape facilitates the shifting of strong winds, used to run a micro wind power system concealed beneath the roofing.

Questo sito utilizza i cookie, se continui accetti il loro uso maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi